Text Size
Európai Regionális fejlesztési Alap
 

Hírek

Tavaszi tippek Egerszalókra

Reméljük itt a tavasz, jön a jó idő, irány a természet!

Várunk téged is Egerszalókra és a Gyógyvizek Völgyébe. Ez a térség bővelkedik természeti látnivalókban, kirándulóhelyekben is a gyógyvíz mellett.

 

  1. Európában egyedülálló Sódomb

Ehhez hasonlót legközelebb Törökországban találni, de ha Egerszalókon jársz itt is fel tudod fedezni ezt a természeti csodát, melyet a dombon lefolyó termálvíz épített csaknem ötven év alatt. Magára a dombra már nem lehet felmenni az állagmegóvás miatt, de igazán közel lehet sétálni és gyönyörködni a látványban. Szabadon látogatható, kb 30-60 perces program.

További info:Sódomb,

2. Barlanglakások és Sáfránykert

Járják be a felújított Barlanglakásokat, nézzenek be, ismerjék fel a régi bútorokat, szerszámokat, vegyenek rész a 3D mozi segítségével egy időutazáson!

A lakások eleink használati tárgyait a II. világháborút megelőző időszak konyhai eszközeit, bútorait helyi gyűjtésből tárja a látogatók elé.
Különleges napokon a kemencében sülnek finomságok és kézműveskedésre, gyertyaöntésre is sor kerülhet. A Barlanglakások kellemes hátteret biztosítanak a nyáresti előadásokhoz, koncertekhez, és kiváló rendezvényhelyszínként szolgálnak borbemutatókhoz.

A Sáfránykertben kézműves műhely, látványpince és rendezvényhelyszín kapott helyet a gyógynövény és fűszerkert mellett. A szabadtéri színpadról mesés kilátás nyílik  Egerszalókra, és magára a Gyógyvizek Völgyére.

További info: Barlanglakás

3. Kaptárkövek

A Bükkalja számos településen találni kaptárköveket, melyek keletkezése nagyon régre tehető, funkciójuk máig vitatott téma. Egerszalókon a Betyárbújó kaptárkő,  bizony egy régi búvóhely lehetett, ott ahonnét az egész falu belátható, innen kapta a nevét. Ez bizony egy kaptárkő, amelyet Hungarikum címmel díjaztak nemrégiben. Az Ady E. utca felől megközelíthető, egy rövid kaptató után igazán csodás látványban lesz részük. A sétautak térképen a piros jelzést követve a kaptárkőtől tovább sétálhatnak felfelé az Öreg-hegyre és a Barlanglakásokhoz.

A másik könnyen bejárható kaptárkő a Kőbojtár, melyet a Saliris Hotel mellett találnak. A pihenőpark parkolójától pár perces sétával elérhető, a sárga jelzést követve. Utána a parkban ejtőzhetnek a vadkacsák megfigyelése közben, vagy a játszótéren szórakozhatnak a gyerekek.

Ha hosszabb távra is vállalkoznak, akkor sétáljanak fel a Kőasszonyhoz a zöld jelzés mentén, szintén a pihenőpark parkolójától. Majd tovább a hegygerincen a Menyecske-hegyet is nézzék meg! Könnyű túra, közepes emelkedőkkel. Túracipő ajánlott.

Kb 30-60 perces program.

További info: kaptárkő

4. Horgásztó

Ez a tó a legnagyobb vízfelület a Bükkalján, közel 120 ha, igaz mesterséges víztározóként jött létre, de ma már olyan ritka állatfajok élőhelyévé vált, melyhez számtalan madármegfigyelő csoport érkezik évről-évre. Autóval is jól megközelíthető, de a körbejárást inkább gyalogosan vagy kerékpárral ajánljuk, ez a túra 5-6 km. Az időjárási viszonyokat vegyétek figyelembe ha körbe szeretnétek járni és elképzelhető sáros, nehezen járható szakasz is.

Kb 30 perc- 4 óra program

Bővebb info:

5. Boros pincék

Az Egri borvidék jelentős szőlő területei találhatók Egerszalókon. Ismerősen csenghet a Juhász Testvérek Pincészete vagy a St. Andrea Pincészet, hogy csak a nagyobbakat említsük. Az ő szőlőtőkéik is Egerszalók határában teremnek. De jó szívvel ajánljuk a többi családi pincészetet is, ahol több száz méteres tufa pincékkel, borszentéllyel, bortrezorral és kétszintes pincével is találkozhatsz.

Bővebb info:pincék

6. Éttermek

Kiváló gasztronómiai kínálattal várják a vendégeket Egerszalókon a helyi éttermek. Keressék őket bátran!

Bővebb info: éttermek

 7. CSUPORKA ajándékbolt

Válassz szeretteidnek a hazai kézműves termékekből, vagy vegyél valami finomságot. Amiket itt megtalálsz: bögrék, tálak, poharak egyedi festéssel, kerámia virágok, mézeskalács, finom szörpök, lekvárok, gyógyteák, hidegen sajtolt olajok, ízesített mézek, molnárkalács...

Egerszalók, Széchenyi u. 9.

 

     8. Rendezvények

Jó hangulatú tavaszi rendezvényeink a Szalóki Húsvétoló máricus 31-én, a Pünkösdi Tor - túra május 18-án majd a Sáfránykerti Piknik június 1-én várnak.

További rendezvényeinkről itt az oldalon tájékozódhat.

 

 

 

Látnivalók

Fürdők

Szállások

Programok

Videó

Csomagajánlatok