Text Size
Európai Regionális fejlesztési Alap
 

Rendezvények

Márton napi libaságok Egerszalókon

Dátum: 2016. november 12, szombat
Időtartam: Egésznapos esemény
Térkép: Egerszalók

"Elvárunk mindenkit, vendéget és hazait,

aprót és vénebbet,

mert aki e napon libát nem eszik,

egész évben éhezik;

és aki e napon újbort nem iszik,

egész évben szomjazik!"

Programok:

14 órától hagyományőrző kézműves foglalkozások, libás finomságok készítése a Barlanglakásoknál

15 órától a Szivárvány óvoda műsora,

Rozmaring Hagyományőrző Népdalkör,

Borvirág Férfikórus,

Egerszalóki Néptánc Együttes műsora.

16 órától  Az állatok nyelvén tudó juhász - Babszem Jankó Gyermekszínház

17 órakor Vásári Komédia - CEFRE Amatőr Színkör előadása

18 órától a Barlanglakásoknál újbor és kemencés liba kóstoló, majd fáklyás vonulás a Faluházba

19 órától Táncház a Faluházban az Egerszalóki Néptáncegyüttessel és az egerszalóki Tekergő Zenekarral

 


Rossz idő esetén a program a Faluházban kerül megtartásra.

Szervező: Faluház Tel:36/574-041
www.egerszalokfaluhaz.hu

Éttermeinkben külön libás menüvel készülnek ezeken napokon, bátran térjenek be bármelyikbe:

Thermál Étterem Egerszalók

( Széchenyi u. 4., tel: 36/474-532)

Márton napi libás ételek 2016.11.11-13. között a Thermál Étteremben.

Libamájas meglepetés friss zöldségekkel körítve                                                                  

Ropogósra sült töltött libanyak házi baguettel                                                       

Libatepertő lilahagymával, libazsírral                                                                    

Libaleves házi metélttel tálalva                                                                                                     

Zsírjában sült libacomb párolt káposztával libatepertős tört burgonyával tálalva

Libazúza pörkölt galuskával                                                                                                                

Ludaskása                                                                                                                                                      

 Kétszemélyes libatál libaságokkal megrakva                                                                                     

 Lúdláb tortaszelet                                                                                                                                      


Egri Korona Borház Demjén

( Demjén, külterület tel: 36/550-341)

Újborok kóstolása  borkorcsolyával a Borház pincészetében, majd Márton napi  libavacsora fogadó itallal az étteremben

Menü:

Füstölt lúdmell gyümölcsös-friss salátával
Libamájgombóc leves
Libacomb káposztás rétessel, ludaskásával és birsalma szósszal
Lúdláb desszert

(Előzetes bejelentkezés szükséges)


Pizza Club Egerszalók

( Egerszalók, Ady E. u. 44/a, tel: 30/249-8564)

Márton napi mulatság a Pizza Clubban 11.12-én új borokkal, liba ételekkel és természetesen élő zenével! Libazsíros- lilahagymás kenyérlángos, libamájas pizza, ahogyan mi szeretjük! Mindenkit várunk szeretettel!

 

Thermal Park Hotel étterme Egerszalók

( Egerszalók,  Thermal kemping sor 2., tel: 36/789-607)

November 11. péntek

Libatöpörtyű primőrökkel körítve

Liba erőleves libahúsos rétessel

Körtés gyömbéres sütőtök krémleves

Libazúza paprikás tejfelesen, tócsnival

Gerslis libás töltött káposzta

Narancsos libamell pecsenye tepertős házi krokettel

Köménymagos malac oldalas fokhagymásan

Zöldséges lasagne sajtkrémben sütve

 

November 12. szombat

Libatepertő krém és libamájkrém fonott kaláccsal

savanykás kapros libaleves tejfelesen burgonya gombóccal

Zellerkrémleves

Rozmaringos zöldséges pácban érlelt libacombok vörösboros párolt káposztával, tört burgonyával

Ludas kása zöldbabosan gerslivel

Birsalmás liba fasírt karamellizált hagymás polentával

Zöldséges libamájjal töltött sertés dagadó

Csőben sült bébi répás brokkoli ragu

 

Piroska Étterem Egerszalókon

( Egerszalók, Ady E. u. 42. tel: 36/474-040)

Márton napi menü: 

Leves:

-Tárkonyos libaraguleves fazékban

Főétel:

-konfitált libacomb ludaskásával, párolt káposzta pürével

-új borban párolt libamell aszalt gyümölcs raguban almás krokettel

Desszert: 

-házi lúdlábszelet

 

Vidám Harcsa Hal-és Kolbászsütő Egerszalókon

( Egerszalók, Ady E. u. 90., tel: 20/244-2629, 30/868-2513)

Liba menü:

Pirítós libamájjal

Libahúsleves libamájgombóccal

Ludaskása

 

 

Egerszalók Márton napi mulatság
 

Keresés a naptárban

Házunk tájáról

Kedvezmények

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.