Text Size
Európai Regionális fejlesztési Alap
 

Hírek

Top tippek Egerszalókra, akár télen, akár tavasszal

Egerszalók több, mint gondolnád!

Összeállítottunk egy bakancslistát, amit mindenképp látni kell ha itt jársz.

Ha csak pár napra érkezel vagy, ha itt töltöd a nyári nyaralást akkor se hagyd ki ezeket az érdekességeket.

1. Európában egyedülálló Sódomb

Ehhez hasonlót legközelebb Törökországban találnak, de ha Egerszalókra jönnek itt is fel tudják fedezni ezt a természeti csodát, melyet a dombon lefolyó termálvíz épített csaknem ötven év alatt. Magára a dombra már nem lehet felmenni az állagmegóvás miatt, de igazán közel tudnak sétálni és gyönyörködhetnek a fehérségben. Ha a vízzel is szeretnének közelebbi kapcsolatba kerülni akkor a Saliris Resort Spa gyógyfürdőt ajánljuk, ahol a medencében ülve élvezhetik a Sódomb látványát.

További info:Sódomb,

2. Gyógyvizes fürdők

Egerszalókon fürdőkben nincs hiány, van itt wellness, élmény, gyerek  és gyógy medence is. Mindenki megtalálja a kedvére valót. A Saliris Resort Spa 17 medencével várja a vendégeit, míg a Nosztalgia Fürdőben a fő cél a gyógyulás, lazulás a 3 gyógyvizes medencében.

Fürdő

Nosztalgia Fürdő

3. Egerszalóki Barlanglakások

Nem múzeum, nem skanzen, hanem egy igazán kedves, múltbéli hely,  ahol a "mesélők" segítségével visszarepülhetnek a nagymamáink idejébe. Betekintést nyerhetnek a múltbéli tájak, korok, bútorok világába. De mindemellett a jelenkor vívmánya, a 3D mozi is kipróbálható. A 12 perces kisfilmben a dinóktól kezdve a mai rendezvényekig bepillantást nyernek Egerszalók életébe.

További info: Barlanglakások

Extra

4. Barlangmozi

Ha már a barlanglakásokhoz felsétáltak semmiképp ne hagyják ki a barlangmozit. A múltbéli tárgyak között próbálható ki a jelenkor vívmánya, a 3D mozi. A 12 perces kisfilmben a dinóktól kezdve a mai rendezvényekig bepillantást nyernek Egerszalók életébe.

5. Sáfránykert

A barlanglakások mellett készült el a legújabb rendezvénytér és szabadtéri közösségi helyszín a Sáfránykert. Érdemes megillatozni az itt termő bazsalikomot, kamillát, levendulát és még sorolhatnánk milyen gyógy és fűszer növények kertje ez itt. De a szabadtéri színpad kilátása sem elhanyagolható.

Bővebb infó: Sáfránykert

6. Kaptárkövek

Hungarikum címmel díjazták a Bükkalján található kaptárköveket. Ezekből Egerszalókon is jó pár található. Bátran induljanak el a térképek alapján és fedezzék fel az erdők kincseit.

További info: kaptárkő

7. Horgásztó

Ez a tó a legnagyobb vízfelület a Bükkalján, közel 120 ha, igaz mesterséges víztározóként jött létre, de ma már olyan rikta állatfajok élőhelyévé vált, melyhez számtalan madármegfigyelő csoport érkezik évről-évre. Autóval is jól megközelíthető, de a körbejárást inkább gyalogosan vagy kerékpárral ajánljuk, ez a túra 5-6 km.

Bővebb info:

8. Boros pincék

Az Egri borvidék jelentős szőlő területei találhatók Egerszalókon. Ha itt járnak mindenképp nézzenek be a családi pincészetekbe, ahol több száz méteres tufa pincékkel, borszentéllyel, bortrezorral és kétszintes pincével is találkozhatnak. Kóstolják meg a gyümölcsös rozé, a testes vörös és a könnyed fehér borokat.

Bővebb info:pincék

9. Helyi termékek boltja, ajándékbolt

A Turisztikai Irodában megnézhetik a babakiállítást, és mellette helyi kézműves termékekből, helyi termelők finomságaiból is válogathatnak.

Bővebb info: Ajándékbolt

 

 

 

Látnivalók

Fürdők

Szállások

Programok

Videó

Csomagajánlatok