Text Size
Európai Regionális fejlesztési Alap
 

Hírek

Kerékpárút épül Egerszalók és Demjén között

A tervek szerint az év végéig elkészül az Egerszalókot a településhez közeli fürdővel összekötő kerékpárút, a 2,2 kilométeres szakasz 199 millió forintból épül meg - mondta az egri térség országgyűlési képviselője november 4-én, Egerszalók határában tartott sajtótájékoztatóján.

Nyitrai Zsolt (Fidesz) elmondta, a beruházással a település régi terve válik valóra. Felidézte: a község vezetése 2002 óta eredménytelenül pályázott a fejlesztésre, míg végül az idén, a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) maradványpénzek újraosztásánál sikerrel járt.

Kifejtette, egy közelmúltbeli felmérés szerint a magyar polgárok 22 százaléka tekinti fő közlekedési eszköznek a kerékpárt, e tekintetben pedig a hollandok és a dánok mögött a harmadik helyen áll Európában Magyarország.

Varga István, Egerszalók polgármestere azt hangsúlyozta, hogy a beruházás révén sikerül megteremteni a biztonságos kerékpáros, illetve gyalogos közlekedés feltételeit. Abbéli reményének is hangot adott, hogy a fejlesztés az idegenforgalom fellendítését is elősegíti.

A képviselő és a polgármester elmondta azt is: az egerszalóki kerékpárút csatlakozik majd a szomszéd településen szintén most épülő demjéni szakaszhoz. A beruházás révén így Egerszalók és Demjén között összesen 3,9 kilométernyi kerékpárút épül 340 millió forintból.

 

 

 

 

Látnivalók

Fürdők

Szállások

Programok

Videó

Csomagajánlatok