Text Size
Európai Regionális fejlesztési Alap
 

Hírek

Őszi pihenőre hangolva

Válaszd őszi pihenésed helyszínének Egerszalókot. Akár az őszi szünetben érkezel családostul, akár más időpontban a pároddal, barátaiddal. Számos lehetőség, élmény vár ilyenkor is.

Egerszalók több, mint gondolnád, nézzük csak mit ajánlunk:

 

  1. Európában egyedülálló Sódomb

Ehhez hasonlót legközelebb Törökországban találni, de ha Egerszalókon jársz fedezd fel itt ezt a természeti csodát, melyet a dombon lefolyó termálvíz épített ötven év alatt. Magára a dombra már nem lehet felmenni az állagmegóvás miatt, de igazán közel lehet sétálni és gyönyörködni a látványban. Az őszi napsugárban különösen szép a párolgó vízgőz.  Szabadon látogatható.

  1. Gyógyfürdők

Ha az izgalomra, élményekre, wellnessre vágysz válaszd a Saliris Resort Spa Gyógyfürdőt, ahol 17 medencéből biztosan megtalálod az igazit. A gyógyvízben pihenve közben olyan látványban lesz részed, amilyen máshol nincs.

Ha nyugalmat keresel, vagy este fürdőznél akkor neked a Nosztalgia Fürdő való. 3 gyógyvizes medencében élvezheted a víz áldásos hatását. Hétköznap este 23 óráig, péntek, szombat pedig hajnali 1 óráig várnak.

Nem kell férni nem fogsz fázni, a gyógyvíz kellemesen átmelegít a hűvös napokon is.

  1. Egerszalóki Barlanglakások

Nem múzeum, nem skanzen, hanem egy igazán kedves, múltbéli hely,  ahol a "mesélők" segítségével visszarepülhetsz a nagymamáink idejébe. Betekinthetsz a múltbéli tájak, korok, bútorok világába. Nyitva minden nap 9-17 óráig.

  1. Sáfránykert

A barlanglakások mellett egy kellemes szabadtéri milliő fogad. Ez a Sáfránykert. Érdemes a téli pihenő előtt megtekinteni a gyógy és fűszer növényekeket. De a szabadtéri színpad kilátása sem elhanyagolható.

  1. Kaptárkövek

Betyárbújó kaptárkő, ez bizony egy régi bújóhely lehetett, ott ahonnét az egész falu belátható. Ez bizony egy kaptárkő, amelyet Hungarikum címmel díjaztak nemrégiben. Az Ady E. utca felől megközelíthető, bátran induljatok el a térképek alapján és fedezzétek fel a múlt kincseit.

A fürdő parkolója melletti erdőben további érdekes képződményeket fedezhettek fel, nézzétek meg a Kőbojtárt, a Kőasszonyt és járjátok végig a Menyecske-hegyet. Túrajelzések segítenek a tájékozódásban.

  1. Főtér

Egerszalók központjában, a megújult Főtéren kiváló kávéval és süteménnyel várják a vendégeket. A bátrabbak még a fagyival is próbálkozhatnak.

  1. Horgásztó

Ez a tó a legnagyobb vízfelület a Bükkalján, közel 120 ha, igaz mesterséges víztározóként jött létre, mára ritka állatfajok élőhelyévé vált. Autóval is jól megközelíthető, de a körbejárást inkább gyalogosan vagy kerékpárral ajánljuk, ez a túra 5-6 km. A tó végében a bátrak áttekerhetnek a befolyó patakon.

  1. Csuporka ajándékbolt

A Turisztikai Irodában vár a helyi termékek boltja, a Csuporka. De emellett ingyenesen megtekinthető a babakiállítás, és a tiszta szoba is.  Az aktívaknak kerékpárt is tudunk kölcsönözni.

       7. Az aktív mozgást kedvelőknek összeállítottunk egy kerékpáros túra javaslatot. Akár a Bükk kapujáig, Felsőtárkányig is el lehet tekerni kiépített kerékpárúton. Kalandra fel! De készüljetek az emelkedőkre, mert hegyvidéken vagyunk. Kérd a térképet a Turisztikai Irodában.

 

+ 1 Ha még bírjátok estére kiváló boros pincék várnak az Ady Endre úton és a Sáfrány utcában. Kóstoljatok bele! Borászatokról bővebben itt

Gyertek és érezzétek jól magatokat ősszel is!

 

 

 

 

Látnivalók

Fürdők

Szállások

Programok

Videó

Csomagajánlatok