Text Size
Európai Regionális fejlesztési Alap
 

Hírek

Kirándulni vágyóknak az aktuális helyzetben

Egerszalók és a Gyógyvizek Völgye bővelkedik természeti látnivalókban, ha már vágysz a jó levegőre, kirándulnál egyet akkor adunk néhány tippet, melyek bejárhatók, persze csak a járványügyi szabályok betartása mellett.

 

  1. Európában egyedülálló Sódomb

Ehhez hasonlót legközelebb Törökországban találni, de ha Egerszalókon jársz itt is fel tudod fedezni ezt a természeti csodát, melyet a dombon lefolyó termálvíz épített csaknem ötven év alatt. Magára a dombra már nem lehet felmenni az állagmegóvás miatt, de igazán közel lehet sétálni és gyönyörködni a látványban. Szabadon látogatható, kb 30-60 perces program.

További info:Sódomb,

  1. Kaptárkövek

A Bükkalja számos településen találni kaptárköveket, melyek keletkezése nagyon régre tehető, funkciójuk máig vitatott téma. Egerszalókon a Betyárbújó kaptárkő,  bizony egy régi búvóhely lehetett, ott ahonnét az egész falu belátható, innen kapta a nevét. Ez bizony egy kaptárkő, amelyet Hungarikum címmel díjaztak nemrégiben. Az Ady E. utca felől megközelíthető, egy rövid kaptató után igazán csodás látványban lesz részük.

A másik könnyen bejárható kaptárkő a Kőbojtár, melyet a Saliris Hotel mellett találnak. A pihenőpark parkolójától pár perces sétával elérhető. Utána a parkban ejtőzhetnek a vadkacsák megfigyelése közben, vagy a játszótéren szórakozhatnak a gyerekek.

Hamarosan jelentkezünk újabb kaptárkövekhez vezető sétautakkal is.

Kb 30-60 perces program.

További info: kaptárkő

  1. Horgásztó

Ez a tó a legnagyobb vízfelület a Bükkalján, közel 120 ha, igaz mesterséges víztározóként jött létre, de ma már olyan ritka állatfajok élőhelyévé vált, melyhez számtalan madármegfigyelő csoport érkezik évről-évre. Autóval is jól megközelíthető, de a körbejárást inkább gyalogosan vagy kerékpárral ajánljuk, ez a túra 5-6 km. Az időjárási viszonyokat vegyétek figyelembe ha körbe szeretnétek járni.

Kb 30 perc- 4 óra program

Bővebb info:

  1. Boros pincék

Az Egri borvidék jelentős szőlő területei találhatók Egerszalókon. Ismerősen csenghet a Juhász Testvérek Pincészete vagy a St. Andrea Pincészet, hogy csak a nagyobbakat említsük. Az ő szőlőtőkéik is Egerszalók határában teremnek. De jó szívvel ajánljuk a többi családi pincészetet is, ahol több száz méteres tufa pincékkel, borszentéllyel, bortrezorral és kétszintes pincével is találkozhatsz. 

Jelen helyzetben a pincelátogatás szünetel, de otthoni fogyasztásra tudtok kiváló borokat vásárolni.

Bővebb info:pincék

  1. Éttermek

Kiváló gasztronómiai kínálattal várják a vendégeket Egerszalókon, melyet a mostani helyzetben mindenki csak a saját otthonában élvezhet. Rendeljenek házhoz a finomságokból, ezzel is segítve a vendéglátósok „túlélését”.

Piroska Étterem
Egerszalók, Ady E. u. 42.
tel: 36/474-040, 0630/696-7848
Szűkített étlapról rendelhetnek minden nap 11-20 óráig, díjmentesen kiszállítás Eger, Egerszalók, Egerszólát, és Demjén területén.

aktuális étlap: https://www.facebook.com/piroska.etterem

 

Pizza Club Egerszalók

Egerszalók, Ady E. u. 44/a ( Kaptárkő pince mellett)

Kibővített étlap

rendelés  06-30-249-85-64

Kiszállítás 13:00-21:00 között

http://www.egerszalokpizza.hu/

 

 

 

 

Látnivalók

Fürdők

Szállások

Programok

Videó

Csomagajánlatok