Text Size
Európai Regionális fejlesztési Alap
 

Hírek

Irány a természet Pünkösdkor is

Egerszalók és a Gyógyvizek Völgye bővelkedik természeti látnivalókban, ha nem akarsz tömegbe menni,

de már vágysz a jó levegőre, a kikapcsolódásra akkor itt egy bakancslista. Indulj útnak és keress új élményeket!

Jelen helyzetben sajnos, nem minden a régi. A gyógyvíz áldásos hatására még várni kell. De amit megnézhetsz itt találod:

  1. Európában egyedülálló Sódomb

Ehhez hasonlót legközelebb Törökországban találni, de ha Egerszalókon jársz itt is fel tudod fedezni ezt a természeti csodát, melyet a dombon lefolyó termálvíz épített csaknem ötven év alatt. Magára a dombra már nem lehet felmenni az állagmegóvás miatt, de igazán közel lehet sétálni és gyönyörködni a látványban.

  1. Egerszalóki Barlanglakások

Nem múzeum, nem skanzen, hanem egy igazán kedves, múltbéli hely,  ahol a "mesélők" segítségével visszarepülhetsz a nagymamáink idejébe. Betekinthetsz a múltbéli tájak, korok, bútorok világába. Nyitva minden nap 9-16 óráig.

  1. Sáfránykert

A barlanglakások mellett egy kellemes szabadtéri milliő fogad. Ez a Sáfránykert. Érdemes megillatozni az itt termő bazsalikomot, kamillát, levendulát, oregánót és még sorolhatnánk milyen gyógy és fűszer növények kertje ez itt. De a szabadtéri színpad kilátása sem elhanyagolható.

  1. Kaptárkövek

Betyárbújó kaptárkő, ez bizony egy régi bújóhely lehetett, ott ahonnét az egész falu belátható. Ez bizony egy kaptárkő, amelyet Hungarikum címmel díjaztak nemrégiben. Az Ady E. utca felől megközelíthető, bátran induljanak el a térképek alapján és fedezzék fel az erdők kincseit.

  1. Horgásztó

Ez a tó a legnagyobb vízfelület a Bükkalján, közel 120 ha, igaz mesterséges víztározóként jött létre, mára ritka állatfajok élőhelyévé vált. Autóval is jól megközelíthető, de a körbejárást inkább gyalogosan vagy kerékpárral ajánljuk, ez a túra 5-6 km.

  1. Helyi termékek boltja, ajándékbolt

A Turisztikai Irodában elbűvöli a gyerekeket a babakiállítás, mellette anyuka, apuka a helyi kézműves termékekből, helyi termelők finomságaiból is válogathat. Az aktívaknak kerékpárt is tudunk kölcsönözni. Nyitva hétköznap 9-16-ig.

 

 

 

 

Látnivalók

Fürdők

Szállások

Programok

Videó

Csomagajánlatok