Text Size
Európai Regionális fejlesztési Alap
 

Hírek

Mikor voltál utoljára disznóvágáson?

„Felkészült már a böllér
kése megvan fenve,
korán van még és sötét
de már kész a tettre!

Bátorító pálinka
bizsergeti nyelvét,
elkezdődhet a munka
hol van az a sertés?”

Disznóvágás készülődik Egerszalókon, ott lesz a falu apraja-nagyja. Február 15-én egy igazi falusi disznóvágásra várjuk a vendégeket. A résztvevők megnézhetik a feldolgozást, bekapcsolódhatnak, kóstolhatnak, koccinthatnak, majd este a Toros bálba mulathatnak. És hogy mi kerül az asztalra? A reggeli sült vér, Isten hozott pálinkával, délben forró orjaleves, húsos káposzta és házi sütemény egy jóféle egerszalóki borral. És ha még bírják az esti bálba a hurkát, kolbászt is megkóstolhatják. De hogy ne csak az étekről szóljon a nap délelőtt kétféle nehézségű túrán vehetnek részt a bakancsosak.  A helyszínen kézműves vásár szórakoztatja a vendégeket, táncházban rophatják és hagyományőrző kórusok biztosítják a jó hangulatot. Zenél a helyi Tekergő zenekar.

A jegyeket érdemes elővételbe megrendelni. A részleteket a rendezvényeknél megtalálják: ITT

 

 

 

Látnivalók

Fürdők

Szállások

Programok

Videó

Csomagajánlatok