Text Size
Európai Regionális fejlesztési Alap
 

Hírek

10 éves jubileum

10 éves fennállását ünnepelte novemberben a Gyógyvizek Völgye Turisztikai Desztinációs Egyesület.

Az Egyesület 2009-ben olyan céllal alakult, hogy Egerszalók,  Demjén és Egerszólát települések között egy olyan szoros együttműködés és összefogás legyen, amely mindhárom település javára válik a turizmus területén. Az Egyesület célja a desztinációban lévő vonzerők termékké alakítása, hálózatba szervezése, az értékesítés elősegítése. Fontos feladata a szakmai segítség nyújtás a promóció, marketing, értékesítés területén a tagok számára, ill. a versenyképesség növelése, a turisztikai együttműködés és az innovációs szemlélet erősítése. Az Egyesület sikeres működésének bizonyítéka, hogy 10 évvel ezelőtt 14 taggal alakult, ma már 33 tagja van. A tagsági kör az érintett önkormányzatokból, az idegenforgalmi egyesületekből, a nagy turisztikai szereplőkből ( szállodák, fürdők), civil szervezetekből, pincészetekből, és magánszemélyekből áll.

Az Egyesület 2012 óta működteti az egerszalóki Turisztikai Információs Irodát, melyet ÉMOP pályázat segítségével sikerült beindítani. Az Egyesület a későbbiekben is számos pályázati lehetőséget használt ki.

A desztináció turisztikai számadataiban is látszik a 10 éves fejlődés. Sorra nyíltak ezen időszak alatt a szállodák, panziók, fejlődtek a fürdők. A vendégéjszakák száma 488 %-kal emelkedett, 2009-ben 67.122 volt, 2018-ban pedig 328.163. Ma már az összes kiadható ágyszám csak Egerszalókon közel 2000 ágy. ( 38 %-a 4 csillagos szállodában)

Az Egyesület ezen időszak alatt számos rendezvényt szervezett, képzéseket, szakmai konferenciákat tartott. Szakmai kirándulásokon vehettek részt a tagok. Számos belföldi ill. külföldi szakmai csoportot szerveztek a terület látnivalóinak megtekintésére.

A 10 éves fennállás alkalmából ünnepi köszöntőt tartott az Egyesület elnöke, Gyüre Mariann, majd megköszönte a tagok részvételét az Egyesületben erre az alkalomra készült ajándékcsomaggal. Az Egyesület vezetőségét újraválasztották az ünnepi közgyűlésen.

Az Egyesület jövőbeli céljai között szerepel a szoros együttműködés fenntartása a turisztikai szereplőkkel, új tagok bevonása, közös akciók, termékek fejlesztése annak érdekében, hogy a területre érkező vendégek elégedettségét növeljék, a minőségi turisztikai szolgáltatásokat elősegítsék, az itt tartózkodási időt növeljék a különböző szolgáltatások, programok szervezésével.

Az Egyesület honlapján megtalálják a térség látnivalóit, a programokat, szálláshelyeket, csomagajánlatokat immár 4 nyelven. ( magyar, angol, szlovák, lengyel)

A Turisztikai Irodában az információs anyagok mellett tájszobát és babakiállítást tekinthetnek meg a látogatók ingyenesen, valamint helyi termékek,ajándékok közül válogathatnak. Kerékpárkölcsönzésre is van mód, ill. innét indul az Egyesület üzemeltetésében, szezonban működő falunéző Tücsökbusz.

Bízunk a további fejlődésben és a desztinációs sikerekben.

 

 

 

Látnivalók

Fürdők

Szállások

Programok

Videó

Csomagajánlatok