Text Size
Európai Regionális fejlesztési Alap
 

Hírek

Őszi szünidős ajánlat Egerszalókra

Vedd fel a bakancsot és csomagold be a fürdőruhát! Igen, mindkettőre szükség lesz Egerszalókon.

 

Ha szereted az őszi színeket, a termálvizet, a wellnest és még a gyerekeknek is őszi szünet lesz akkor irány Egerszalók.  Válassz a különböző kategóriájú és árfekvésű szálláshelyek közül és nézd végig mennyi mindent lehet itt csinálni:

- Európában egyedülálló Sódomb

Ehhez hasonlót legközelebb Törökországban találni, de ha Egerszalókon jársz itt is fel tudod fedezni ezt a természeti csodát, melyet a dombon lefolyó termálvíz épített csaknem ötven év alatt. Magára a dombra már nem lehet felmenni az állagmegóvás miatt, de igazán közel lehet sétálni és gyönyörködni a látványban. Ha a vízzel is szeretnél közelebbi kapcsolatba kerülni akkor a Saliris Resort Spa gyógyfürdőt ajánljuk, ahol a medencében ülve élvezheted a mesés környezetet.

További info:Sódomb,

- Gyógyvizes fürdők

Egerszalókon fürdőkben nincs hiány, van itt wellness, élmény, gyerek  és gyógy medence is. Mindenki megtalálja a kedvére valót. A Saliris Resort Spa 17 medencével várja a vendégeit, míg a Nosztalgia Fürdőben a fő cél a gyógyulás, lazulás a 3 gyógyvizes medencében.

Fürdő

Nosztalgia Fürdő

- Egerszalóki Barlanglakások

Nem múzeum, nem skanzen, hanem egy igazán kedves, múltbéli hely,  ahol a "mesélők" segítségével visszarepülhetsz a nagymamáink idejébe. Betekinthetsz a múltbéli tájak, korok, bútorok világába. Az ügyes kezűek egy-egy kézműves foglalkozáshoz is csatlakozhatnak, ahol a kosárfonást, gyertyamártást, tűzzománcozást próbálhatják ki. Ne hagyd ki a barlangmozit. A múltbéli tárgyak között próbálható ki a jelenkor vívmánya, a 3D mozi. A 12 perces kisfilmben a dinóktól kezdve a mai rendezvényekig bepillantást nyerhetsz Egerszalók életébe.

A barlanglakások mellett egy kellemes szabadtéri milliő fogad. Ez a Sáfránykert. Érdemes megillatozni az itt termő bazsalikomot, kamillát, levendulát, oregánót és még sorolhatnánk milyen gyógy és fűszer növények kertje ez itt. De a szabadtéri színpad kilátása sem elhanyagolható. Valamint az itt megtartott rendezvények is kellemes perceket szerezhetnek. A kemencében sülő kenyérlángos, a kézművesben dolgozó ügyes kezek, a színpadi hangzás....mind elvarázsolja az embert.i info: Barlanglakások

- Kaptárkövek

Betyárbújó kaptárkő, ez bizony egy régi bújóhely lehetett, ott ahonnét az egész falu belátható. Ez bizony egy kaptárkő, amelyet Hungarikum címmel díjaztak nemrégiben. Az Ady E. utca felől megközelíthető, bátran induljanak el a térképek alapján és fedezzék fel az erdők kincseit.

További info: kaptárkő

- Horgásztó

Ez a tó a legnagyobb vízfelület a Bükkalján, közel 120 ha, igaz mesterséges víztározóként jött létre, de ma már olyan ritka állatfajok élőhelyévé vált, melyhez számtalan madármegfigyelő csoport érkezik évről-évre. Autóval is jól megközelíthető, de a körbejárást inkább gyalogosan vagy kerékpárral ajánljuk, ez a túra 5-6 km.

Bővebb info:

- Boros pincék

Az Egri borvidék jelentős szőlő területei találhatók Egerszalókon. Ismerősen csenghet a Juhász Testvérek Pincészete vagy a St. Andrea Pincészet, hogy csak a nagyobbakat említsük. Az ő szőlőtőkéik is Egerszalók határában teremnek. De jó szívvel ajánljuk a többi családi pincészetet is, ahol több száz méteres tufa pincékkel, borszentéllyel, bortrezorral és kétszintes pincével is találkozhatsz.  Kóstold meg a gyümölcsös rozé, a testes vörös és a könnyed fehér borokat.

Kiváló lehetőség lesz a borok kóstolójára a Borkocsolya napon, október 26-án. Itt egy helyen körbe kóstolhatják a helyi pincék borait és a hozzá illő házi borkorcsolyákat is.

Bővebb infó: Borkorcsolya

- Helyi termékek boltja, ajándékbolt

A Turisztikai Irodában elbűvöli a gyerekeket a babakiállítás, mellette anyuka, apuka a helyi kézműves termékekből, helyi termelők finomságaiból is válogathat. Az aktívaknak kerékpárt is tudunk kölcsönözni.

Bővebb info: Ajándékbolt

 

 

 

Látnivalók

Fürdők

Szállások

Programok

Videó

Csomagajánlatok